woensdag 19 januari 2011

Onze eerste dag in Addis

Na een lange, vermoeiende reis deze ochtend om 7u15 lokale tijd (5u15 in Belgie) in Addis toegekomen.

Tijdens het landen konden we al genieten van het mooie landschap van Ethiopie. En het deed wel wat om onze eerste stappen te zetten op de grond van het geboorteland van Redeat. Voortaan zal het voor ons ook altijd een speciaal plekje blijven hebben. Een beetje ons tweede 'thuisland'.

De kids hebben dat hier heel goed gedaan. Alhoewel zij ook wel last hadden van de vlucht, het tijdsverschil.
En ieder op hun manier, laten ze zien dat ze het toch allemaal wel wat vreemd vinden. Jenne loopt heel stil naast ons op straat en kijkt afwachtend rond. Wiebe springt, huppelt voor ons uit en wordt door verschillende mensen aangesproken wat hij allemaal graag laat gebeuren.
En  wij... wij geven onze ogen de kost en proberen te beseffen dat Redeat slechts een paar straten van ons verwijderd is.

Er lopen ontzettend veel mensen door de straten. Het is hier vandaag een feestdag, het doopsel van Jesus. En ze hebben allemaal hun beste kleren aangetrokken om naar de kerk te gaan. Heel indrukwekkend om te zien met hoevelen ze zijn.

Na een lunch in ons guesthouse gaan we met de ganse groep een trip met het busje maken. Aksum, onze chauffeur loodst ons veilig, via allerlei omweggetjes, door de massa.Desondanks wordt het een veel te lange rit en iedereen is moe. We stoppen even aan een meer om dan weer huiswaarts te keren. Onderweg nog stoppen om iets te eten, alweer, want ons ritme ligt echt wel wat overhooop.....

Moe komen we rond 21u toe in het guesthouse. Waar we snel gaan slapen want morgen vertrekken we om 9u naar AMBA, waar we na jaren geduld, eindelijk klene Redeat gaan te zien krijgen. Nog snel de kadootjes van de grote broers klaarleggen zodat we morgen na het ontbijt direct kunnen vertrekken;
Het zal nog een lange nacht worden, maar gelukkig zijn we doodop dat slapen wel geen probleem zal worden.

Slaapwel vanuit onze hotelkamer in Addis Abeba!





5 opmerkingen:

  1. Slaap ongelooflijk wel - het zal erg snel 9u zijn!!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woehoe, het tintelt hier... Geniet van de eerste knuffels morgen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn hier op het t'huisfront even zenuwachtig als jullie , zegt maar tegen Wiebe dat hij niet mag vergheten Redeat ook een dikke knuffel te geven van Oma en Opa .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ALLLLEEEEEE UPDATE!
    NUUUUUUUU!
    (ikke zeneuwachtig? neuneu)

    ;o)


    PS: FOOOTOOOOOO'S !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. amaai, veel mensen die meeleven... ik wacht ook op de eerste fotokes:)!

    BeantwoordenVerwijderen